Basis RPG uitleg

#1 09-04-2015 17:51

Gebruiker is offlineAssassin
Queen
Gebruiker - Assassin
Posts: 208

Basis RPG uitleg

Ik kan me voorstellen dat als je net in het RPG forum komt kijken, alle dingen erg overweldigend zijn. RPG Realm heeft namelijk een hele eigen en aparte manier op RPG's op te starten. Hier zal ik al die dingen proberen uit te leggen. Vragen kan je altijd stellen en de antwoorden zal ik erbij zetten in de beginpost.

Topics
Over het algemeen worden er bij RPG's 3 topics aangemaakt, je ziet dan ook 3 subforums voor RPG's waarin je deze topics apart moet posten. Je begint met een rollentopic, waarin de rollen gemaakt worden. Dan wordt er vaak een apart topic aangemaakt om in te praten en RPG-dingen in te bespreken, het praattopic. Dit is echter niet noodzakelijk. Het speeltopic wel, deze wordt vaak gestart als alle rollen (bijna) zijn ingevuld.

Topic titels
In de topic titels staan ook nog bijzondere dingen. Het is handig om het soort topic erachter te zetten, of het een rollentopic is, speeltopic of praattopic, voor de duidelijkheid. Daarbij is er een titel.
Soms zie je ook nog wel eens MSV in een titel staan. Dat staat voor meespeelverhaal en is weer anders dan een RPG.

Co-eigenaren
Aan je beginpost kan een co-eigenaar toevoegen. Dit is handig als je de RPG samen met iemand doet, of als iemand anders de beginpost voor je bijhoudt.

Aantal woorden en moeilijkheidsgraad
Als je een topic maakt, kan je twee dingen aangeven. Ten eerste is dat hoeveel woorden je per post moet schrijven (een minimum). Als die er niet is, geef je gewoon 0 aan. Daarnaast kan je een moeilijkheidsgraad aangeven. Je hebt makkelijk (groen), gemiddeld (oranje) en moeilijk (rood).

Topic inhoud
Rollentopic
Het topic begint altijd met een verhaallijn, misschien wat extra informatie en de rollen die gevraagd worden. Soms hebben ze ook een cover, een plaatje die met de RPG te maken heeft bovenaan het topic. Hierbij komt altijd een invullijstje zodat de mensen weten wat ze moeten invullen. Vaak reserveren mensen rollen, zodat ze zeker weten dat ze de rol hebben voordat ze hem ingevuld hebben. Vaak is er ook een tijdlimiet om de rol in te vullen (24 uur, 48 uur, nog meer). Soms staat er een cijfer achter je rol (bijvoorbeeld 1,3) waaraan je kan zien in welk topic (1) en welke pagina (3) je rol staat.

Speeltopic
Die wordt geopend als de rollen klaar zijn. Mensen vinden het vaak niet prettig om al te beginnen als niet alle rollen zijn ingevuld, inspringen gebeurd maar weinig en is vaak lastig. Hierin komen de gemaakte rollen te staan en hoe de RPG begint. Dan kan iedereen beginnen met posten.

Praattopic
Aan deze topics zit niet zoveel verbonden. Vaak wordt de verhaallijn erin geplaatst, soms niet. Het enige wat niet mag is teveel offtopic gaan, wat inhoud dat je praat over dingen die helemaal niet met de RPG te maken heeft.

Regelbox
Vaak vind je ook regels terug in alle topics. Deze regels bevatten onder andere opnieuw hoeveel woorden je moet schrijven per post, hoeveel personages je maximaal mag spelen, of 16+ toegestaan is en in welke mate, hoe het zit met offtopic gaan (berichten moeten bijvoorbeeld tussen {} [] () of andere haakjes geplaatst worden, dat noemen ze OOC, wat Out Of Character betekent), dat je enkel je eigen personages mag besturen, geen perfecte personages mag maken (Mary Sue of Gary Stu) en eigen invullingen. De regelbox zorgt ervoor dat je de regels kan lezen als je met je muis over de topictitel heengaat.

Zelf een RPG openen?
Als je twijfelt over een RPG is het altijd een goed idee om je idee te plaatsen in het subforum ideeën. Zo kom je te weten of andere mensen aan je idee mee willen doen.

Laatst bewerkt door Mitchell (07-07-2017 00:17)Madness takes its toll

#2 09-04-2015 21:42

Gebruiker is offlineMitchell
King
Gebruiker - Mitchell
Uit: Nederland
Posts: 63

Re: Basis RPG uitleg

Goed geschreven Nikki!

Administrator - RPG Realm

#3 10-04-2015 11:29

Gebruiker is offlineDebbaut
Lid
Gebruiker - Debbaut
Uit: The Netherlands
Posts: 26

Re: Basis RPG uitleg

Da's duidelijk!

Wat komen moet, komt toch!

#4 10-04-2015 12:05

Gebruiker is offlineTheFlash
Lid
Gebruiker - TheFlash
Posts: 15

Re: Basis RPG uitleg

Duidelijk!

• Live the life you want to live •